Украинската служба за сигурност (СБУ)  публикува видеозапис на задържания наскоро

...
Украинската служба за сигурност (СБУ)  публикува видеозапис на задържания наскоро
Коментари Харесай

Виктор Медведчук иска да бъде разменен за войници и цивилни от Мариупол


Украинската работа за сигурност (СБУ)  разгласява видеозапис на арестувания неотдавна украински народен представител и предприемач Виктор Медведчук, непосредствен до съветския президент Владимир Путин, в което Медведчук желае да бъде сменен за бойци и цивилни от обсадения украински град Мариупол, предадоха Франс прес и Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4318
" Искам да се обърна към съветския президент Владимир Путин и към украинския президент Володимир Зеленски с молба да бъда сменен от украинската страна против бранителите и жителите на Мариупол ", декларира Медведчук в късия запис, който няма дата. На него той е облечен в черно и седи пред маса.

Записът беше оповестен в Телеграм акаунта на СБУ. Пресслужбата на ведомството твърди, че в Мариупол остават " към 120 000 мирни поданици ", както и бойци от батальона " Азов " и военнослужещи от 36-а бригада на украинската морска пехота, отбелязва ТАСС.

На 12 април Зеленски заяви за задържането на Медведчук и разгласява фотоси на наподобяващ на него човек с белезници. Украинският президент предложи той да бъде сменен за украински военнопленници. По-късно брачната половинка на Медведчук Оксана Марченко записа няколко видеопослания, в които съобщи, че той е арестуван по политически аргументи. Тя помоли Путин да помогне за размяната на брачна половинка й и се обърна към турския президент Реджеп Тайип Ердоган, както и към престолонаследника на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман да спомагат за това. Освен това прикани родственици на пленени британци да изискат от английския министър председател Борис Джонсън да замени роднините им против брачна половинка й.

Руската телевизия излъчи през днешния ден запис с двама пленени в Украйна английски бойци. Те се обръщат към Джонсън с молба да бъдат разменени за Медведчук. Не е ясно до каква степен Шон Пинър и Eйдън Аслин са можели да приказват свободно, отбелязва Ройтерс. Двамата британци са се били на украинска страна в град Мариупол, който към този момент се намира съвсем напълно под контрола на съветските сили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР